Steun ons op Behance door op de knop "Waarderen" 👍 te klikken.
Offline

Restyling huisstijl

Op initiatief van het team Communicatie is intensief gewerkt aan de totstandkoming van een verscherpte positionering van de huisstijl voor de gemeente Hof van Twente. Het doel is een eenduidige, herkenbare uitstraling te krijgen en bewaken.

Datum
November 2017
Client
Gemeente Hof van Twente

Restyling huisstijl

Het logo van de gemeente Hof van Twente bestaat uit een combinatie van woord en beeld. De halve maan en de stippen symboliseren de samenwerking en saamhorigheid tussen de diverse kernen die toch elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Het logo is al 15 jaar in gebruik maar door de jaren heen is de huisstijl op diverse wijzen gehanteerd, deels consequent en deels wat minder consequent. In 2017 is er voor gekozen de huisstijl wat op te frissen en opnieuw vast te leggen in een uitgebreid huisstijl handboek.

Huisstijl handboek

Het correcte gebruik van de huisstijl is voorwaarde voor een eenduidige identiteit van de gemeente Hof van Twente. Juist voor een overheidsinstelling is deze eenheid van vitaal belang. Het niet consequent doorvoeren en handhaven van de eenheid in huisstijl leidt tot verbrokkeling van de herkenbaarheid en daarmee verlies van geloofwaardigheid als overheidsinstelling. Alle voorkomende uitingen zijn vastgelegd in een 60 pagina's tellend boekwerk.

Schrijfwijzer

Het huisstijl handboek helpt de medewerkers om de gemeentelijke dienstverlening flink te verbeteren. Zo leest men in het 'schrijfwijzer' gedeelte hoe de kernwaarden ‘actief, open en integer’ ingezet moeten worden in brieven, rapporten en e-mails. En wat de tone of voice is dat gebruikt dient te worden wanneer de gemeente communiceert met haar burgers.

Let's Missbehave
Landgoed de kattenbergse hoeve
camping bergzicht
uw bruidsfotograaf
overbeek keukens
procesmatch
SIGRID ZITCOMFORT
SW BV
mindmatters
STADSRAAD GOOR
WALBURG PERS
LEUCQ WERK

Geselecteerde werken

Elke opdracht is een kans en weer een nieuwe uitdaging. Werk maken dat werkt! En niet alleen de doelgroep maar ook de opdrachtgever zelf weet te verrassen. Alleen dan wordt het helemaal leucq!

Toon alle werken

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form